Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολλημένος στην Ινδία ο Καναδός πρωθυπουργός

Τεχνικά προβλήματα στο αεροπλάνο δεν αφήνουν την αντιπροσωπεία του Καναδά να αποχωρήσει από το Νέο Δελχί. Γιατί «τα άκουσε» και από τον Ινδό ομόλογό του.

Κολλημένος στην Ινδία ο Καναδός πρωθυπουργός

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η αντιπροσωπεία του έχουν κολλήσει στο Νέο Δελχί αφού το αεροσκάφος του αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα, βάζοντας ένα δυσοίωνο τέλος σε ένα ταξίδι που περιλάμβανε κριτική από την ινδική κυβέρνηση.

Ο Τριντό, το κυβερνητικό προσωπικό και οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με τον πρωθυπουργό επρόκειτο να φύγουν από την Ινδία το βράδυ της Κυριακής, μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ομάδας των 20. Δεν είναι σαφές πότε και πώς θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. «Αυτά τα ζητήματα δεν επιλύονται εν μία νυκτί, η αντιπροσωπεία μας θα μείνει στην Ινδία μέχρι να γίνουν εναλλακτικές ρυθμίσεις», ανέφερε μια δήλωση από το γραφείο του Τριντό.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι άσκησε κριτική στον Καναδά επειδή φέρεται να επιτρέπει σε ομάδες Σιχ να δρουν στη χώρα. Ο Μόντι εξέφρασε «έντονες ανησυχίες σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντι-ινδικές δραστηριότητες εξτρεμιστικών στοιχείων στον Καναδά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας σε ανακοίνωσή του, μετά από συνομιλίες των δύο ηγετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v