Στη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν για σπάνια συνάντηση με Πούτιν

Θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα επικεντρωθούν στην προμήθεια όπλων για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν για σπάνια συνάντηση με Πούτιν

Το πολυτελές θωρακισμένο τρένο που μετέφερε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό) πέρασε στη Ρωσία ενόψει της συνάντησης κορυφής με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν -οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι σε αυτή θα επικεντρωθούν στην προμήθεια όπλων για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Πούτιν και ο Κιμ πρόκειται να συναντηθούν στη ρωσική περιοχή της Άπω Ανατολής τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι δύο ηγέτες θα έχουν μια κατ' ιδίαν συνάντηση που θα αφορά τη διμερή συνεργασία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο επίσης τον Πεσκόφ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τον χρόνο και τον τόπο της συνάντησης. Ο Κιμ και ο Πούτιν θα έχουν επίσημο γεύμα και δεν θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Ρωσία.

Πηγή δήλωσε στο Reuters πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Σε βίντεο, που μεταδόθηκε από το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, εικονίζονται πράσινα βαγόνια αμαξοστοιχίας και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να περνούν μια γέφυρα πάνω από ποτάμι.

Πούτιν: Δεν έχουν προηγούμενο οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας

Οι σχέσεις της Ρωσίας και της Κίνας έχουν φθάσει σε επίπεδο «άνευ ιστορικού προηγουμένου», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Τζανγκ Γκουοτσίνγκ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κίνα έχουν φθάσει σε επίπεδο απολύτως άνευ ιστορικού προηγουμένου τα τελευταία χρόνια. Μαζί θα συνεχίσουμε αυτό το έργο περαιτέρω», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v