Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρόκο: Έκκληση για στήριξη των σεισμόπληκτων απευθύνει ο Ερυθρός Σταυρός

Ζητούμε 100 εκατ. ελβετικά φράγκα για να καλύψουμε επιτακτικές ανάγκες, όσων επλήγησαν από τον σεισμό συμπεριλαμβανομένου νερού, υποδομών υγιεινής και καταφυγίου. Πάνω από 2.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μαρόκο: Έκκληση για στήριξη των σεισμόπληκτων απευθύνει ο Ερυθρός Σταυρός

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) απηύθυναν έκτακτη έκκληση σήμερα για τη συγκέντρωση 100 εκατ. ελβετικών φράγκων προκειμένου να δοθεί στήριξη στα θύματα του σεισμού στο Μαρόκο.

«Σε αυτή την έκκληση, ζητούμε 100 εκατ. ελβετικά φράγκα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πιο πιεστικές ανάγκες αυτή τη στιγμή», συμπεριλαμβανομένου του νερού, των υποδομών υγιεινής και του καταφυγίου, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η Καρολάιν Χολτ, παγκόσμια επικεφαλής δραστηριοτήτων στην IFRC. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα καταστροφής».

Πάνω από 2.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πιο φονικό σεισμό που έχει πλήξει το Μαρόκο εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες.

Η Χολτ δήλωσε ότι η IFRC είχε εγκρίνει 1 εκατ. ελβετικά φράγκα από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (DREF) αμέσως μετά τον σεισμό με στόχο να υποστηριχθεί η μαροκινή Ερυθρά Ημισέληνος και να προσφερθεί άμεσα βοήθεια.

«Αυτή η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως με πολλούς σεισμούς, είναι μαραθώνιος», δήλωσε η ίδια.

«Ο κόσμος που έχει επηρεαστεί από τον σεισμό θα χρειαστεί στήριξη για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αυτή την αλληλεγγύη και στήριξη όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v