Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Campari: Αλλαγή φρουράς μετά το άλμα 520% των μετοχών!

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος που εκτόξευσε το ιταλικό ποτό-σύμβολο. Οι καλές εποχές του Negroni και του Aperol, μια θεαματική πορεία 16 ετών και οι νέες αγορές του μέλλοντος.

Campari: Αλλαγή φρουράς μετά το άλμα 520% των μετοχών!

Η εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών Davide Campari-Milano απόλαυσε κέρδη πάνω από 520% στις μετοχές της στη διάρκεια της 16χρονης θητείας του συνταξιοδοτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου Bob Kunze-Concewitz, ο οποίος ήταν στο τιμόνι του αγαπημένου Campari σε μια σταθερή πορεία αύξησης της ζήτησης από Ευρωπαίους και Αμερικανούς καταναλωτές.

Ενώ μάλιστα ξαναζούν καλές εποχές τα ιταλικά κοκτέιλ, όπως τα Negroni και Aperol Spritz, τα κέρδη από τη μέρα που διορίστηκε CEO ο Kunze-Concewitz, τον Μάιο του 2007, ξεπερνούν κατά 16% τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, το ιταλικό χρηματιστήριο έχει κάνει βουτιά 35%

Οι μετοχές της Campari υποχώρησαν 6,1% μετά την ανακοίνωση ότι ο Kunze-Concewitz αποχωρεί. Τον Απρίλιο θα τον διαδεχτεί ο Matteo Fantacchiotti, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η έσωθεν αντικατάσταση του Kunze-Concewitz «επιτρέπει τη συνέχιση μιας στρατηγικής που έχει χαρίσει κορυφαία μερίδια στην επιχείρηση», δήλωσε ο Duncan Fox, αναλυτής του Bloomberg. Πρόσθεσε πως, δεδομένου ότι ο νέος CEO προέρχεται από την ασιατική αγορά, «με μόλις 3% των εσόδων», φαίνεται πού θα στραφεί η ανάπτυξη του Campari στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v