Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Από 799 δολάρια το νέο iPhone 15

Παρουσιάστηκε ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, παραδόξως χωρίς αντίκρισμα στην τιμή -με εξαίρεση την έκδοση Pro Max, που αγγίζει τα $1.200. Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Apple: Από 799 δολάρια το νέο iPhone 15

Στην καθιερωμένη ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, η Apple παρουσιάζει το νέο iPhone 15.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία, παραδόξως χωρίς αντίκρισμα στην τιμή του.

Τα τέσσερα μοντέλα είναι:

  • δύο με στάνταρντ χαρακτηριστικά, το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus,
  • δύο πιο προηγμένα μοντέλα, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Η τιμή του iPhone 15 στις ΗΠΑ ξεκινά από 799 δολάρια και του iPhone 15 Plus από 899 δολάρια.

Επίσης, η τιμή για το iPhone 15 Pro ξεκινά από 999 δολάρια και για το iPhone 15 Pro Max από 1.199 δολάρια. Είναι το μοναδικό από τα νέα μοντέλα με αυξημένη τιμή, μόλις κατά 100 δολάρια.

Σύμφωνα με το Business Insider, το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτή είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει, σήμερα, 1.549 ευρώ.

Το βασικό νέο μοντέλο έχει φωτεινότερη οθόνη, «βιονικά» τσιπ, κάμερα 48 megapixel και 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία, με διάρκεια ζωής για μια ολόκληρη μέρα.

Τα νέα iPhone 15 περιλαμβάνουν σταθεροποίηση εικόνας για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, βελτιστοποίηση 2x και ενημερωμένα πορτρέτα με πιο πλούσιο χρώμα και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Θα έχει, ακόμη, κινηματογραφική λειτουργία 4K.

Διατίθεται σε 5 χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ, πράσινο και κίτρινο) και με δύο μεγέθη οθόνης: 6,1 ίντσες για το iPhone 15 και 6,7 ίντσες για το iPhone 15 Plus.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν υποδοχή φόρτισης USB-C, καθώς η Apple είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της ΕΕ, ενώ τα μοντέλα Pro θα διαθέτουν περίβλημα τιτανίου αντί για ανοξείδωτο ατσάλι.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple πραγματοποιήθηκε εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας για την εταιρεία, ειδικά στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους εκτεταμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhone σε κυβερνητικά γραφεία, τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη λανσάρει τη ναυαρχίδα των smartphone της η κινεζική Huawei.

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο ρολόι της σειράς 9, μεταξύ άλλων με μια λειτουργία «διπλού πατήματος», όπου οι χρήστες χτυπούν τον αντίχειρα και τον δείκτη τους δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, για να απαντήσουν σε μια τηλεφωνική κλήση.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών υπέρ της βιωσιμότητας, τα νέα Apple Watches από αλουμίνιο είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας ουδέτερες από άνθρακα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Reuters, Bloomberg

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v