Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Η Γερμανίδα Κλαούντια Μπουχ διάδοχος του Ενρία στον SSM

Την αντιπρόεδρο της Bundesbank πρότεινε η ΕΚΤ για διάδοχο του Αντρέα Ενρία στον SSM. Εκκρεμεί η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο.

ΕΚΤ: Η Γερμανίδα Κλαούντια Μπουχ διάδοχος του Ενρία στον SSM

H Kλαούντια Μπουχ, αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αναλάβει τη θέση της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). 

Η Μπουχ ήταν μία από τις δύο υποψήφιες, μαζί με την αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ντελγκάδο, για τη διαδοχή του Αντρέα Ενρία, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στις αρχές του επόμενου έτους. 

Σε συνέντευξη της στους Financial Times η Mπουχ είχε προειδοποιήσει ότι ο τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει σημαντικά ρίσκα από τις πρόσφατες μακροοικονομικές αναταράξεις. 

Ο διορισμός της Μπουχ θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η απόρριψη της υποψηφιότητας της Ντελγκάδο για τη θέση του επικεφαλής του SSM αυξάνει τις πιθανότητες της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνο να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας. Η Καλβίνο, ήταν ήδη το φαβορί για τη θέση, σύμφωνα με διπλωμάτες και αξιωματούχους. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v