Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deloitte: Απολύει 800 εργαζομένους στη Βρετανία

Με άλλα λόγια, πρόκειται για απόλυση του 3% από το δυναμικό των 27.000 ανθρώπων στη χώρα. Αιτία η επιβράδυνση της ζήτησης, αλλά και του ρυθμού όσων εργαζομένων αποχωρούν... οικειοθελώς. Χωρίς δουλειές οι «Big 4» των ελεγκτών.

Deloitte: Απολύει 800 εργαζομένους στη Βρετανία

Η Deloitte προχωρά σε περικοπές πάνω από 800 θέσεων εργασίας στη Βρετανία, ανταποκρινόμενη στην επιβράδυνση της ζήτησης αλλά και του ρυθμού όσων εργαζομένων αποχωρούν... οικειοθελώς, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για απόλυση του 3% από το εργατικό δυναμικό των 27.000 ανθρώπων στη χώρα.

Οι περικοπές ακολουθούν την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της πτώσης της ζήτησης των πελατών. Οι λογιστές στις εταιρείες Big Four - στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι Ernst & Young, Pricewaterhouse Coopers και KPMG - αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δουλειές τους εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και απότομης πτώσης του έργου.

«Ανακοινώσαμε μια στοχευμένη αναδιάρθρωση στις επιχειρήσεις μας, η οποία ενδέχεται να επιφυλάξει κίνδυνο απόλυσης σε ορισμένες θέσεις», δήλωσε «ευγενικά» ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ρίτσαρντ Χιούστον. Οι περικοπές υπόκεινται σε διαβούλευση, πρόσθεσε.

Τα σχέδια ακολουθούν την ανακοίνωση της ανταγωνιστικής EY τον περασμένο μήνα ότι θα αποσύρει περίπου το 5% του προσωπικού από το τμήμα παροχής συμβουλών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Βρετανία. Η PwC ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνει τις αυξήσεις μισθών και τα μπόνους για ορισμένους από τους 25.000 υπαλλήλους της στη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v