Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συμβουλεύει τους νέους επενδυτές ο Ray Dalio

Τι συνιστά όσον αφορά τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης. Ποια είναι τα τρία μεγαλύτερα ζητήματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη όταν επιλέγει μια χώρα για επένδυση και ποιο το μεγαλύτερο λάθος.

Τι συμβουλεύει τους νέους επενδυτές ο Ray Dalio

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ray Dalio λέει ότι οι νέοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο καθώς επιμένουν οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί αντίθετοι άνεμοι.

«Θα ήθελα να έχω διαφοροποίηση, γιατί αυτά που δεν γνωρίζουμε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε», δήλωσε ο Dalio, ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο, της Bridgewater Associates.

«Η διαφοροποίηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο, αν ξέρετε πώς να το κάνετε καλά», είπε στο Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη, την περασμένη εβδομάδα.

«Δώστε προσοχή στις συνέπειες των μεγάλων αναταραχών που πρόκειται να συμβούν, γιατί ο κόσμος θα είναι ριζικά διαφορετικός σε πέντε χρόνια. Και θα γίνεται ριζικά διαφορετικός χρόνο με τον χρόνο», εξήγησε.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει τραβήξει επίσης την προσοχή του. Ο Dalio συνιστά στους επενδυτές να τοποθετούν χρήματα σε εταιρείες που υιοθετούν αυτή τη νέα τεχνολογία, αντί σε αυτές που τη δημιουργούν.

«Είναι σαν να ταξιδεύεις στον χρόνο. Θα είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο», είπε ο Dalio. «Δεν χρειάζεται να επιλέξετε αυτούς που δημιουργούν τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει πραγματικά να επιλέξετε αυτούς που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Συναρπαστική η Ασία

Μιλώντας στο κοινό στη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, ο Dalio είπε ότι η πόλη-κράτος είναι ένα «πολύ ιδιαίτερο μέρος, σε μια πολύ συναρπαστική περιοχή».

«Το παγκόσμιο τοπίο αλλάζει, η παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλάζει… Και με τη Σιγκαπούρη ως ουσιαστικά κόμβο, είναι ένα συναρπαστικό μέρος».

Ερωτηθείς σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό οικογενειακών γραφείων που δημιουργούνται στη Σιγκαπούρη, ο Dalio μοιράστηκε τα τρία μεγαλύτερα ζητήματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη, όταν επιλέγει μια χώρα για επένδυση.

Μια χώρα πρέπει να είναι σε καλό σημείο όσον αφορά τα εισοδήματα και να έχει έναν καλό ισολογισμό, ένα περιβάλλον ευγένειας όπου «οι άνθρωποι εργάζονται μαζί για να γίνουν καλά πράγματα», είπε. Η πλευρά που παίρνει η χώρα όταν προκύπτει μια διεθνής σύγκρουση είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι επενδυτές είναι «να πιστεύουν ότι οι αγορές που έχουν καλή απόδοση είναι καλές επενδύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v