Writer: $100 εκατ. για την AI startup που γράφει κείμενα «σαν άνθρωπος»

Νέος γύρος χρηματοδότησης για τη νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης που παράγει εταιρικό περιεχόμενο για τη L'Oréal, τη Spotify και την Uber, «απελευθερώνοντας τους κειμενογράφους, ώστε να βρουν πιο δημιουργική απασχόληση»...

Writer: $100 εκατ. για την AI startup που γράφει κείμενα «σαν άνθρωπος»

Η νεοφυής επιχείρηση Writer Inc., που βοηθά τις επιχειρήσεις να παράγουν ευρύ φάσμα κειμενικού περιεχομένου, συκγκέντρωσε 100 εκατ. δολάρια σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία σε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια, μεταδίδει το Bloomberg.

Με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο May Habib, η Writer είναι η πιο πρόσφατα ανερχόμενη startup τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) σε εταιρικό περιβάλλον. Τα LLM εκπαιδεύονται σε μεγάλες εκτάσεις διαδικτυακών κειμένων, ώστε να μπορούν να δημιουργούν γραφή που φαίνεται σαν να έχει παραχθεί από άνθρωπο. Οι υπηρεσίες της Writer, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για λειτουργίες όπως η περιγραφή προϊόντων, η καταχώριση αγγελιών για θέσεις εργασίας, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η ανάλυση δεδομένων και η αυτοματοποίηση εργασιών.

Η λίστα των πελατών της startup περιλαμβάνει εταιρείες υψηλού προφίλ, όπως η L'Oréal, η Spotify και η Uber. Η L'Oréal, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το λογισμικό της Writer για να βοηθήσει στη δημιουργία εκστρατειών ψηφιακού μάρκετινγκ.

«Κάθε τεχνολογική εξέλιξη και επανάσταση στην εργασία μάς έχει κάνει να εργαζόμαστε σκληρότερα και περισσότερες ώρες, από τα email και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τις πάντα ενεργοποιημένες πλατφόρμες επικοινωνίας», είπε η Habib. «Πιστεύω ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει ριζικά τη σκληρή διανοητική εργασία των ανθρώπων και να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερη δημιουργικότητα».

Η Iconiq Growth ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης, με συμμετοχή επενδυτών όπως η WndrCo, η Balderton Capital και η Insight Partners. Η Accenture και η Vanguard Group, και οι δύο πελάτες της Writer, επένδυσαν επίσης, είπε η εταιρεία.

Η Writer σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη ροή μετρητών εν μέρει για να επενδύσει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της. Με την τελευταία χρηματοδότηση, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 126 εκατ. δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v