Nέα άνοδο επιτοκίων από τη Fed βλέπουν οικονομολόγοι

Πάνω από το 40% όσων συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των Financial Times ανέφεραν ότι αναμένουν η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο ακόμα φορές από το επίπεδο του 5,25% με 5,5%.

Nέα άνοδο επιτοκίων από τη Fed βλέπουν οικονομολόγοι

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διαψεύσει τις προσδοκίες των επενδυτών και θα αυξήσει τα επιτόκια από το τρέχον υψηλό των 22 ετών, σύμφωνα με την πλειοψηφία κορυφαίων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των Financial Times.

Πάνω από το 40% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ανέφεραν ότι αναμένουν η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο ακόμα φορές από το επίπεδο του 5,25% με 5,5%.

Πρόκειται για μια πρόβλεψη που έρχεται σε οξεία αντίθεση με το κλίμα που επικρατεί στις αγορές.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού και η επιστροφή στον στόχο του 2% θα απαιτήσει πιο υψηλό κόστος δανεισμού από ό,τι αναμένει τώρα η αγορά. 

Από τους 40 οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση μεταξύ 13 και 15 Σεπτεμβρίου, περίπου το 90% πιστεύει ότι η Fed έχει να κάνει περισσότερη δουλειά ακόμα. Περίπου οι μισοί αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια έως το 5,5% με 5,75%. Το 35% προβλέπουν αύξηση στο 5,75% με 6%, ενώ το 8% βλέπει αύξηση στο 6% με 6,25%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v