Bundesbank: Oι γερμανικές εταιρείες πρέπει να μειώσουν την έκθεση στην Κίνα

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλύψει τον κίνδυνο που δημιουργεί για την οικονομική ανάπτυξη η ισχυρή μονομερής εξάρτηση από προϊόντα από το εξωτερικό, τονίζει η κεντρική τράπεζα.

Bundesbank: Oι γερμανικές εταιρείες πρέπει να μειώσουν την έκθεση στην Κίνα

H κεντρική τράπεζα προειδοποιήσε ότι μια υπερβολική εξάρτηση από το εμπόριο με την Κίνα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που «το επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο», προσθέτοντας επίσης ότι οι υψηλές τιμές στην ενέργεια και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού αποδυναμώνουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. 

Σε έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Bundesbank ανέφερε ότι το 29% των γερμανικών εταιρειών εισάγουν βασικές πρώτες ύλες και εξαρτήματα από την Κίνα, το οποίο τις εκθέτει σε σημαντικές απώλειες σε περίπτωση που διαταραχθεί το εμπόριο με την Κίνα για γεωπολιτικούς λόγους. 

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλύψει τον κίνδυνο που δημιουργεί για την οικονομική ανάπτυξη η ισχυρή μονομερής εξάρτηση από προϊόντα από το εξωτερικό» ανέφερε στη μηνιαία της έκθεση η κεντρική τράπεζα σύμφωνα με τους Financial Times.

«Υπάρχει ακόμα η ανάγκη να μειωθούν οι εξαρτήσεις από την Κίνα, ιδίως για βασικά προϊόντα τα οποία είναι δύσκολο να αντικασταθούν» υπογραμμίζεται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v