Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέχρι Νοέμβρη παρατείνει την τουριστική σεζόν σε Ελλάδα και Τουρκία η TUI

Οι ακραίες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού χάλασαν τα σχέδια ορισμένων παραθεριστών. Περισσότεροι επιλέγουν πλέον τον πιο δροσερό Οκτώβριο -η ζήτηση είναι 8% υψηλότερη από πέρυσι.

Μέχρι Νοέμβρη παρατείνει την τουριστική σεζόν σε Ελλάδα και Τουρκία η TUI

Η τουριστική εταιρεία TUI παρατείνει τη σεζόν για την Ελλάδα και την Τουρκία έως τον Νοέμβριο, ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση, αφού οι ακραίες θερμοκρασίες το καλοκαίρι χάλασαν τα σχέδια ορισμένων παραθεριστών.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν να κάνουν διακοπές τους πιο δροσερούς μήνες του φθινοπώρου, αφού οι θερμοκρασίες σε μέρη της Μεσογείου εκτινάχθηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Η TUI είπε ότι η ζήτηση για τον τελευταίο μήνα της σεζόν, τον Οκτώβριο, είναι 8% υψηλότερη από πέρυσι.

Η αγγλο-γερμανική τουριστική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται ξενοδοχεία, αεροσκάφη και κρουαζιερόπλοια, πραγματοποίησε 13,7 εκατομμύρια κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, αυξημένες κατά 5% από πέρυσι και κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, στο 96%.

Ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος της Tui, δήλωσε: «Έχουμε δει ισχυρή ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες της καλοκαιρινής περιόδου που παραδοσιακά διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, πρόσφατα ανακοινώσαμε την παράταση της σεζόν έως τον Νοέμβριο, ιδίως για Τουρκία και Ελλάδα, για κάλυψη της ζήτησης εκτός της παραδοσιακής καλοκαιρινής περιόδου».

Αναμένει ότι η παγκόσμια θέρμανση θα αυξήσει τη ζήτηση για πιο δροσερούς προορισμούς στη Σκανδιναβία, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, ενώ τα Κανάρια Νησιά θα «ωφεληθούν επίσης από ένα πιο ήπιο κλίμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v