Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Mαζικές μεταγραφές bankers από την Credit Suisse

Την αποψίλωση του ρόστερ της ελβετικής προβληματικής τράπεζας στον επενδυτικό τομέα αξιοποιεί η λονδρέζικη HSBC, στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό της. Επιχειρεί στροφή στις μετοχικές συναλλαγές.

HSBC: Mαζικές μεταγραφές bankers από την Credit Suisse

Η HSBC Holdings έχει πραγματοποιήσει σειρά μεταγραφών από την Credit Suisse, στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη μονάδα παγκόσμιων μετοχών για την εξυπηρέτηση εταιρικών και θεσμικών πελατών της.

Ο κλάδος μετοχών της λονδρέζικης τράπεζας προσέλαβε εννέα traders και προσωπικό πωλήσεων σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ και Βομβάη τις τελευταίες εβδομάδες, εκ των οποίων οι οκτώ εργάζονταν προηγουμένως στον έκπτωτο ελβετικό χρηματοοικονομικό όμιλο, αναφέρει το Bloomberg.

Πολλοί επενδυτικοί τραπεζίτες της Credit Suisse πλήρωσαν τα σπασμένα στο πλαίσιο εκτεταμένων περικοπών θέσεων εργασίας, μετά τη συγχώνευση-διάσωση της τράπεζας από τον όμιλο UBS.

Εξάλλου, η UBS κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για μεγάλο μέρος της επενδυτικής τραπεζικής μονάδας της Credit Suisse, με αποτέλεσμα πολλά μέλη του προσωπικού να αναζητήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Παγκόσμιος παίκτης σε αγορές σταθερού εισοδήματος, η HSBC δεν έχει ισχυρή παρουσία στον κόσμο των μετοχικών συναλλαγών, όπου οι τράπεζες βοηθούν τους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές και παράγωγα. Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο παρήγαγε μόλις 93 εκατ. δολάρια από τις εν λόγω επιχειρήσεις της το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενη «χαμηλότερη δραστηριότητα πελατών, ως αποτέλεσμα της χαμηλής αστάθειας της αγοράς».

Η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η JPMorgan ανέφεραν έσοδα άνω των 2 δισ. δολαρίων για την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v