Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Οι υψηλές τιμές πετρελαίου θα εξορθολογιστούν

Ανεπιθύμητο το σκαρφάλωμα των τιμών, αλλά αναμένεται έγκαιρη σταθεροποίησή τους, εκτιμά η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Οδεύουμε προς ήπια προσγείωση, υπάρχει μεγάλη δυναμική στην οικονομία».

Γέλεν: Οι υψηλές τιμές πετρελαίου θα εξορθολογιστούν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την πρόσφατη αύξηση των τιμών πετρελαίου, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα επέλθει έγκαιρη σταθεροποίησή τους και ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ήπιας προσγείωσης.

Οι προσδοκίες της αγοράς δείχνουν ότι οι τιμές πετρελαίου με την πάροδο του χρόνου θα «σταθεροποιηθούν και θα κινηθούν προς τα κάτω», είπε η Γέλεν σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι αυτή είναι και η δική της προσδοκία.

Το πετρέλαιο Brent ξεπέρασε σήμερα τα 95 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, αύξηση που, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό Οικονομικών, αντανακλά εν μέρει την προηγούμενη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς και την οικονομική ανάκαμψη από τα lockdown της Κίνας - αν και με πιο αργό ρυθμό από το αναμενόμενο.

«Οδεύουμε προς ήπια προσγείωση», είπε σχετικά με τις προοπτικές των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι η αγορά εργασίας είναι ισχυρή, ο πληθωρισμός μειώνεται και υπάρχει «μεγάλη δυναμική» στην οικονομία.

Η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε, τέλος, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος το Κογκρέσο να επιβάλει παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτυγχάνοντας να θεσπίσει πιστώσεις για το νέο οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v