Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Χιλιάδες χριστουγεννιάτικες προσλήψεις ετοιμάζει η Amazon

Τάζει υψηλές αμοιβές κυρίως σε εποχιακούς εργαζομένους ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα. Η πάγια τακτική ενόψει της μεγαλύτερης «εορταστικής περιόδου αγορών».

ΗΠΑ: Χιλιάδες χριστουγεννιάτικες προσλήψεις ετοιμάζει η Amazon

Η Amazon θα προσλάβει 250.000 υπαλλήλους για την προσεχή εορταστική περίοδο αγορών στις ΗΠΑ αυξάνοντας τη μέση αμοιβή για το προσωπικό logistics σε περίπου 20,50 δολάρια την ώρα, καθώς επιδιώκει να προσλάβει και να διατηρήσει εργαζομένους εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού στη χώρα.

Οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και εποχιακούς, με ωρομίσθιο που κυμαίνεται από 17 έως 28 δολ. την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία, ανέφερε η εταιρεία. Ορισμένες νέες προσλήψεις θα περιλαμβάνουν και μπόνους από 1.000 έως 3.000 δολάρια.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σιάτλ, συνήθως αυξάνει τις προσλήψεις το φθινόπωρο για να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετούς εργαζομένους την κρίσιμη χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο αγορών, δίνοντας έμφαση στις αυξήσεις των αμοιβών, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Amazon πέρυσι ανακοίνωσε πρόσληψη 150.000 εργαζομένων, ενώ το 2019 προσέλαβε 200.000 εποχιακούς υπαλλήλους.

Η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στις ΗΠΑ μετά την εταιρεία λιανεμπορίου Walmart, απασχολούσε 1,46 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως στα τέλη Ιουνίου. Οι περισσότεροι απ' αυτούς εργάζονται στο εκτεταμένο τμήμα logistics της εταιρείας, κυρίως στις αποθήκες που τοποθετούνται και συσκευάζονται αντικείμενα.

Η Amazon έχει βρεθεί στη δίνη εργατικών αναταραχών τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία αμφισβητεί εκλογές στις οποίες πάνω από 8.000 εργαζόμενοι στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν το δικαίωμα σύστασης σωματείου. Παρόμοια εγχειρήματα σε άλλα σημεία απέτυχαν, ωστόσο η προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων συνεχίζεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v