Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από Uber: Γιατί μπορεί να κλείσει σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη

Προειδοποιήσεις από την υπηρεσία εκμίσθωσης οχημάτων προς τις Βρυξέλλες και τους ευρωβουλευτές που συζητούν την Οδηγία Εργασίας σε Πλατφόρμες.

Alert από Uber: Γιατί μπορεί να κλείσει σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη

Ανώτατο στέλεχος της Uber προειδοποίησε ότι οι προτάσεις των Βρυξελλών να χαρακτηρίσουν τους εργαζομένους ως υπαλλήλους θα αναγκάσουν την υπηρεσία εκμίσθωσης οχημάτων να κλείσει σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο το μπλοκ και να αυξήσει τις τιμές έως και 40%.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Anabel Díaz, επικεφαλής του τμήματος κινητικότητας της Uber στην Ευρώπη, προέτρεψε τους ευρωβουλευτές που συζητούν την Οδηγία Εργασίας σε Πλατφόρμες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα να εγκρίνουν κανόνες που διαφυλάσσουν αυτό που περιέγραψε ως επιθυμία των αυτοαπασχολούμενων για ευελιξία.

«Εάν οι Βρυξέλλες αναγκάσουν την Uber να επαναταξινομήσει τους οδηγούς και τους κούριερ σε ολόκληρη την ΕΕ, θα μπορούσαμε να περιμένουμε μείωση 50-70% στον αριθμό των ευκαιριών εργασίας», δήλωσε η Díaz. Αυτό θα αναγκάσει την Uber να σταματήσει να λειτουργεί σε «εκατοντάδες» από τις 3.000 πόλεις σε όλη την ΕΕ που εξυπηρετεί σήμερα, πρόσθεσε.

Ένας νέος νόμος που θα δίνει στους οδηγούς πλήρη εργασιακά δικαιώματα θα αναγκάσει επίσης την Uber να αυξήσει τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές, πρόσθεσε η Díaz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v