Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eυρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε την υποψηφιότητα της Μπουχ για την προεδρία του SSM

Με ισχνή πλειοψηφία εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Κλούντια Μπουχ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Eυρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε την υποψηφιότητα της Μπουχ για την προεδρία του SSM

Η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τον διορισμό της αντιπροέδρου της Bundesbank, Κλαούντια Μπουχ ως επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). 

Όπως μεταδίδει το Reuters, 29 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 23 κατά του διορισμού της Μπουχ, ενώ 2 απήχαν.

Η Μπουχ ήταν μία από τις δύο υποψήφιες, μαζί με την αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ντελγκάδο, για τη διαδοχή του Αντρέα Ενρία, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στις αρχές του επόμενου έτους. 

Η πλειοψηφία υπέρ της Γερμανίδας ήταν ισχνή καθώς υπήρχε ισχυρή στήριξη υπέρ της έτερης υποψηφίου για τη διαδοχή του Ενρία στον SSΜ.

Σε συνέντευξη της στους Financial Times η Mπουχ είχε προειδοποιήσει ότι ο τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει σημαντικά ρίσκα από τις πρόσφατες μακροοικονομικές αναταράξεις. 

Η απόρριψη της υποψηφιότητας της Ντελγκάδο για τη θέση του επικεφαλής του SSM αυξάνει τις πιθανότητες της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνο να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας. Η Καλβίνο, ήταν ήδη το φαβορί για τη θέση, σύμφωνα με διπλωμάτες και αξιωματούχους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v