Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μελόνι είπε στην Κίνα ότι σχεδιάζει αποχώρηση από το «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»

Η Μελόνι προετοιμάζει εδώ και μήνες το διπλωματικό έδαφος για να βάλει τέλος στη συμφωνία που υπέγραψε η Ιταλία με την Κίνα το 2019.

Η Μελόνι είπε στην Κίνα ότι σχεδιάζει αποχώρηση από το «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»

H Iταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ενημέρωσε την Κίνα ότι η Ιταλία σχεδιάζει να βάλει τέλος στην αμφιλεγόμενη επενδυτική συμφωνία με την Κίνα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι την Τετάρτη. 

«Η Μελόνι είπε στην Κίνα για το σχέδιο της Ιταλίας να αποχωρήσει από την Πρωτοβουλία "Μία Ζώνη,Ένας Δρόμος, », είπε ο Ταγιάνι στο Fox News κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. 

Η Ιταλία πρέπει να αποφασίσει εώς το τέλος του έτους αν θα ανανεώσει τη συμμετοχή της στο επενδυτικό πρόγραμμα που η Κίνα έχει παρουσιάσει ώς τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού».

Η Μελόνι προετοιμάζεται εδώ και μήνες για να βάλει τέλος στη συμφωνία που υπέγραψε η Ιταλία με την Κίνα το 2019, η μόνη χώρα της G7 που το έκανε αυτό.  

Ο Ταγιάνι επισκέφτηκε την Κίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να προλειάνει το έδαφος για την αποχώρηση, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει μια ρήξη στις σχέσεις με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v