Oικογενειακή διαδοχή στη δυναστεία Μέρντοχ

Ο πρωτότοκος γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ θα αναλάβει τα ηνία της μιντιακής του αυτοκρατορίας ως πρόεδρος της News Corp και CEO της Fox.

Oικογενειακή διαδοχή στη δυναστεία Μέρντοχ
Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ  Μέρντοχ θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου των Διοικητικών Συμβουλίων της Fox και της News Corp, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η είδηση έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Μέρντοχ εγκατέλειψε σχέδιο για τη συνένωση της μιντιακής του αυτοκρατορίας μέσω της συγχώνευσης της Fox και της News Corp.

Ο Λάχλαν Μέρντοχ θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως CEO της Fox. Ο Λάχλαν είναι ο πρωτότοκος γιος του Ρούπερτ και ήταν συμπρόεδρος στη News Corp.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η κίνηση θα επισημοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος και των δύο εταιρειών. 

«Οι εταιρείες μας χαίρουν άκρας υγείας, όπως και εγώ. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα χρόνια που έρχονται. Εγώ σίγουρα είμαι και σχεδιάζω να είμαι εδώ και να είμαι μέρος τους. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εντέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη» τόνισε ο Μέρντοχ ο πρεσβύτερος σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v