Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπιλ Γκρος προειδοποιεί τους επενδυτές ομολόγων για τρίτη χρονιά απωλειών

Ο πρώην CIO της Pimco, κάλεσε τους επενδυτές να έχουν στην κατοχή τους λιγότερα treasuries και εταιρικά ομόλογα.

Ο Μπιλ Γκρος προειδοποιεί τους επενδυτές ομολόγων για τρίτη χρονιά απωλειών

Tα βάσανα των επενδυτών ομολόγων δεν έχουν τελειώσει ακόμα, παρά το γεγονός ότι η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε ο «βασιλιάς των ομολόγων», Μπιλ Γκρος.

Σε σημείωμα που δημοσίευσε την Πέμπτη, ο κ. Γκρος τόνισε ότι οι αγορές ομολόγων οδεύουν σε μια άνευ προηγουμένου τρίτη διαδοχική χρονιά απωλειών, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της διεύρυνσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, απόρροια της δημοσιονομικής πολιτικής που αποκαλεί «χρήματα από το ελικόπτερο».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρώην CIO της Pimco, κάλεσε τους επενδυτές να έχουν στην κατοχή τους λιγότερα treasuries και εταιρικά ομόλογα. Συνέστησε αντίθετα να έχουν τίτλους υβριδικών εταιρικών οντοτήτων που αποκαλούνται Master Limited Partnerships. Oι MLPs διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, επικεντρώνονται σε φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο και το αέριο, και προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις και φορολογικά πλεονεκτήματα. 

Ο Γκρος έγραψε το σημείωμα πριν από τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, στην οποία οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να κρατήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v