YouTube: Νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργούς βίντεο

Το εργαλείο Dream Screen, η εφαρμογή YouTube Create και άλλες «έξυπνες» υπηρεσίες εμπλουτίζουν τις δυνατότητες παραγωγής βίντεο.

YouTube: Νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργούς βίντεο

Mια σειρά από νέες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη για δημιουργούς λανσάρει το YouTube, σε ακόμη μια προσπάθεια της μητρικής Alphabet να ενσωματώσει την επαναστατική τεχνολογία —που συνθέτει κείμενα, εικόνες, μουσική και άλλα μέσα με απλές οδηγίες— στις κορυφαίες υπηρεσίες της.

Μεταξύ των νέων προϊόντων που ανακοίνωσε το YouTube είναι το εργαλείο Dream Screen, που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να προσθέσει φόντο βίντεο ή εικόνας σε βίντεο σύντομης μορφής που ονομάζονται Shorts. Επίσης, ανήγγειλε νέα εργαλεία παραγωγής με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν στην επεξεργασία βίντεο μικρού ή μεγάλου μήκους στην πλατφόρμα της.

«Αποκαλύπτουμε μια σειρά προϊόντων και λειτουργιών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όρια της δημιουργικής έκφρασης», δήλωσε ο Toni Reid, αντιπρόεδρος του YouTube. Η πλατφόρμα βίντεο, που ανήκει στην Google, ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Μάρτιο ότι αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google δέχτηκε πιέσεις ώστε να δείξει αποτελέσματα και εφαρμογές δικών της προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης. Αρκετοί επέκριναν τον τεχνολογικό κολοσσό ότι υστερούσε σε πρωτοπόρες ιδέες, καθώς είχε ξεπεραστεί από την OpenAI και τη Microsoft, καθώς το ChatGPT - στο οποίο επενδύθηκαν 13 δισ. δολάρια το 2019 - έχει γίνει κυρίαρχα δημοφιλές.

Τους τελευταίους μήνες, η Google κυκλοφόρησε τον δικό της ανταγωνιστή, το Bard, και κυκλοφόρησε σταθερή ροή ενημερώσεων για το προϊόν. Έχει ενσωματώσει επίσης πειραματικές δυνατότητες δημιουργίας AI στις πιο σημαντικές υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας της, της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης. Το προϊόν δημιουργεί κείμενα με βάση πληροφορίες που λαμβάνονται από το διαδίκτυο και άλλες ψηφιακές πηγές ως απάντηση σε ερωτήματα αναζήτησης.

Η ανακοίνωση των νέων λειτουργιών έρχεται επίσης καθώς το YouTube βρίσκεται σε έντονο ανταγωνισμό με το TikTok της ByteDance και το Instagram της Meta Platforms προκειμένου να κερδίσει περισσότερο μερίδιο στην αγορά βίντεο. 

Η εταιρεία ανήγγειλε επίσης το YouTube Create, μια εφαρμογή για κινητά που στοχεύει να βοηθήσει τους δημιουργούς να κάνουν πιο εύκολη την παραγωγή βίντεο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, όπως επεξεργασία και περικοπή, αυτόματη δημιουργία υπότιτλων, δυνατότητες φωνής και πρόσβαση σε βιβλιοθήκη φίλτρων και μουσική χωρίς δικαιώματα. 

Τέλος, το YouTube είπε ότι θα παράσχει περισσότερα εργαλεία AI, που θα βοηθούν στην αυτόματη μεταγλώττιση και στην εύρεση μουσικής και soundtrack για βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v