Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι το μόνο και πιο αποτελεσματικό βήμα

“Η προσέγγισή μας στο θέμα της Κύπρου είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρα κατανοητό ότι οι συνταγές της ομοσπονδίας δεν είναι ρεαλιστικές και δεν θα λειτουργήσουν.” τόνισε ο Ερντογάν.

Ερντογάν: Η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι το μόνο και πιο αποτελεσματικό βήμα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους πριν αποχωρήσει από τη Νέα Υόρκη και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό. Εμφανίστηκε μάλιστα εκ νέου προκλητικός τονίζοντας ότι η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι το μόνο και πιο αποτελεσματικό βήμα.

“Η προσέγγισή μας στο θέμα της Κύπρου είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρα κατανοητό ότι οι συνταγές της ομοσπονδίας δεν είναι ρεαλιστικές και δεν θα λειτουργήσουν. Η απόρριψη αυτής της πραγματικότητας δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή της μη λύσης στο νησί” τόνισε ο Ερντογάν.

“Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε μια δίκαιη και μόνιμη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Προσκαλέσαμε τους συνομιλητές μας να το δεχτούν αυτό. Απευθύναμε επίσης άλλη μια πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα. Η αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο και πιο αποτελεσματικό βήμα που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη επιλογή” σημείωσε ο τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στο πλαίσιο των δικαιωμάτων εγγύησης που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε να συνεχιστεί η πόρτα που άνοιξε με την ένταξη της “ΤΔΒΚ” στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής. Η αναγνώριση της “ΤΔΒΚ” ως ανεξάρτητου κράτους διαδοχικά από άλλες χώρες εξυπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο οδικός μας χάρτης προβλέπει αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της “ΤΔΒΚ” και την ένταξή της στο διεθνές σύστημα“.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v