Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lego: Ναυάγησε το σχέδιο για τουβλάκια από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στον κόσμο δοκιμάζει οικολογικά υλικά για τη νέα παραγωγή της, όχι πάντα με επιτυχία. Στόχος να καταστεί ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050. Σχέδιο βιωσιμότητας άνω των 1,1 δισ. ευρώ έως το 2025.

Lego: Ναυάγησε το σχέδιο για τουβλάκια από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Η Lego εγκαταλείπει τα σχέδιά της να κατασκευάσει νέα τουβλάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και, αντ' αυτού, αναζητά άλλα υλικά για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Πριν από δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στον κόσμο παρουσίασε ένα επιτυχημένο πρωτότυπο τουβλάκι από πεταμένα μπουκάλια, προκρίνοντάς το ως την καλύτερη λύση ανάμεσα σε πάνω από 250 παραλλαγές βιώσιμων πλαστικών υλικών. Αλλά τώρα η Lego ανακάλυψε ότι η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών (PET) δεν θα μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 επειδή συνεπάγεται υψηλές απαιτήσεις σε νέο εξοπλισμό παραγωγής, γράφει το Bloomberg.

Η Lego θα αναζητήσει άλλες λύσεις, ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας ότι το PET ήταν απλώς «ένα από τα εκατοντάδες διαφορετικά βιώσιμα υλικά» που αξιολογεί.

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε και αναπτύσσουμε τουβλάκια Lego κατασκευασμένα από σειρά εναλλακτικών βιώσιμων υλικών, όπως άλλα ανακυκλωμένα πλαστικά ή πλαστικά που παράγονται από εναλλακτικές πηγές όπως η ηλεκτρονική μεθανόλη», δήλωσε η δανέζικη εταιρεία.

Η Lego πρόσθεσε ότι θα δαπανήσει πάνω από 1,1 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα έως το 2025, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών έχει στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων το 2050, με ενδιάμεσο στόχο για μείωση 37% έως το 2032 σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο στη μείωση των εκπομπών της, εν μέσω υψηλής αύξησης των πωλήσεων, ωστόσο έχει επενδύσει σε νέα εργοστάσια ουδετερότητας άνθρακα σε Βιετνάμ και ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v