Αθώος δηλώνει ο Μενέντεζ, δεν παραιτείται

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον γερουσιαστή μετά τις κατηγορίες διαφθοράς. Υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι ήταν προσωπικές αποταμιεύσεις από νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα.

Αθώος δηλώνει ο Μενέντεζ, δεν παραιτείται

O γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Μπομπ Μενέντεζ, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραιτηθεί από την έδρα του λόγω των κατηγοριών διαφθοράς που αντιμετωπίζει αυτός και η γυναίκα του. 

«Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα είμαι ακόμα γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ» τόνισε ο Μενέντεζ σε συνέντευξη τύπου. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του την Παρασκευή. 

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι απλώς αυτό, ισχυρισμοί» ανέφερε ο Μενέντεζ. «Οι διωκτικές αρχές κάνουν λάθη μερικές φορές» σημείωσε σύμφωνα με το NBC. 

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν κατηγορεί το ζεύγος ότι δωροδοκήθηκε με χιλιάδες δολάρια έναντι ανταλλάγματος να χρησιμοποιηθεί η εξουσία και η επιρροή του γερουσιαστή, γνωστού για τις φιλελληνικές του θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν και να πλουτίσουν επιχειρηματίες, με παράλληλα οφέλη για την κυβέρνηση της Αιγύπτου, χώρας καταγωγής της συζύγου Μενέντεζ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι δωροδοκίες περιλαμβάνουν μετρητά, χρυσό, πληρωμές στεγαστικών δανείων, αμοιβές για υποτιθέμενη εργασία, ένα πολυτελές όχημα και άλλα πράγματα υψηλής αξίας.

Ο γερουσιαστής, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του αναμένεται να παρουσιαστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την προσεχή Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι τα χρήματα που βρήκαν οι διωκτικές αρχές σπίτι ήταν προσωπικές αποταμιεύσεις από νόμιμα αποκτηθέντα εισοδήματα. «Έχω αποσύρει χιλιάδες δολάρια από τον προσωπικό αποταμιευτικό μου λογαριασμό, ό,τι κρατάω για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εξαιτίας της ιστορίας της οικογένειάς μου που ήταν αντιμέτωπη με κατασχέσεις στην Κούβα» τόνισε ο Μενέντεζ.

«Μπορεί αυτό να φαίνεται παλαιομοδίτικο αλλά τα χρήματα αυτά προέρχονταν από προσωπικές αποταμιεύσεις που βασίζονταν σε νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα» πρόσθεσε. 

 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v