Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Air France-KLM ψηφίζει Airbus με 50+40 νέα αεροσκάφη

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος ανανεώνει τον στόλο του δίνοντας στην ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων μια μεγάλη εμπορική νίκη, την ώρα που αυξάνεται η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η Air Canada αγοράζει 18 Boeing.

Η Air France-KLM ψηφίζει Airbus με 50+40 νέα αεροσκάφη

Η Air France-KLM επιλέγει το μοντέλο ευρείας ατράκτου A350 της Airbus για να ανανεώσει τον στόλο της, δίνοντας στην ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων μια μεγάλη εμπορική νίκη την ώρα που αυξάνεται η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας αποφάσισε την αγορά περίπου 50 από τα πιο προηγμένα αεροσκάφη της Airbus, σύμφωνα με τη La Tribune, μαζί με δικαιώματα αγοράς για επιπλέον 40 αεροσκάφη.

Η προσωρινή συμφωνία περιλαμβάνει τόσο τα A350-900 όσο και τα μεγαλύτερα μοντέλα A350-1000, που θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2030, ανέφερε ο όμιλος.

Η Air France-KLM αναζητούσε από 30 έως 50 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου για να αντικαταστήσει τόσο τα Airbus A330 όσο και μια παρτίδα Boeing 777, που μετρούν λίγο πολύ εμπειρία 20ετίας κατά μέσο όρο, γράφει το Bloomberg.

Η Boeing, από την άλλη, ανακοίνωσε συμφωνία με την Air Canada για αγορά 18 μοντέλων Dreamliner 787-10, που θα αρχίσουν να παραδίδονται από το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγοράζουν αεροσκάφη ευρείας ατράκτου καθώς τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αναζωογονούνται, μπαίνοντας σε λίστες αναμονής για σύγχρονα και πιο οικονομικά τζετ. 

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος Air France-KLM διατηρούσε ιστορικά μια σχετική ισορροπία στον στόλο της μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών, της ευρωπαϊκής Airbus και της αμερικανικής Boeing.

Στην τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης έπαιξε ρόλο η νέα πραγματικότητα της ανάγκης να παρακάμπτεται ο ρωσικός εναέριος χώρος, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Αυτή η παράκαμψη μπορεί να προσθέσει αρκετές ώρες σε μια πτήση και να αλλάζει τις απαιτήσεις για τα προς παραγγελία αεροσκάφη, δήλωσε από καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Ben Smith.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v