Γερμανία: Χοντρές περικοπές στους πόρους για τους πρόσφυγες το 2024

Το Βερολίνο θα χορηγήσει στα κρατίδια λιγότερα από 1,7 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες υποδοχής και ενσωμάτωσης προσφύγων, έναντι 3,75 εκατ. ευρώ που παρέσχε φέτος.

Γερμανία: Χοντρές περικοπές στους πόρους για τους πρόσφυγες το 2024

Η Γερμανία σχεδιάζει να περικόψει στο μισό την ομοσπονδιακή βοήθεια που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις δαπάνες τους όσον αφορά την υποδοχή και ενσωμάτωση προσφύγων, στο πλαίσιο του σφιχτού προϋπολογισμού για το 2024, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό έπειτα από χρόνια γενναιόδωρων παροχών, ανέφεραν πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η στήριξή τους επιβαρύνει τους δήμους, και τα 16 κρατίδια ζητούν περισσότερους ομοσπονδιακούς πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων την επόμενη χρονιά.

Δύο κυβερνητικές πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι σήμερα το Βερολίνο ενημέρωσε τα κρατίδια πως θα χορηγήσει το μέγιστο 1,7 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων το 2024, έναντι 3,75 εκατ. ευρώ που έδωσε φέτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επίσης δεν υποσχέθηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει το ποσό στα επίπεδα του 2023.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στη συνάντηση που είχαν σήμερα αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων για το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v