Καιρίδης: Αποπροσανατολιστική η επικέντρωση της συζήτησης στα pusbacks

Την ανάγκη για λύσεις στο ζήτημα του μεταναστευτικού που θα φέρνουν αποτελέσματα μακριά μακριά από τις «κραυγές» της μίας ή τις «αφέλειες» της άλλης πλευράς τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Καιρίδης: Αποπροσανατολιστική η επικέντρωση της συζήτησης στα pusbacks

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της τοπικής Βουλής του κρατιδίου της Σαξωνίας-Ανχαλτ της Γερμανίας.

Ο κ. Καιρίδης παρουσίασε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στο μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας τον κατεξοχήν ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία που έχει καταστεί διεθνής κόμβος παράνομης μετανάστευσης, για μια σειρά από λόγους.

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία νόμιμων μεταναστευτικών οδών, με όρους και κανόνες, που θα αποδυναμώνουν τα παράνομα δίκτυα των διακινητών.

Τέλος, παρατήρησε ότι η επικέντρωση της συζήτησης μόνο στις επαναπροωθήσεις και στα pushbacks είναι αποπροσανατολιστική, εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και αποσκοπεί στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την ώρα που χρειάζονται λύσεις οι οποίες φέρνουν αποτέλεσμα μακριά από τις «κραυγές» της μίας ή τις «αφέλειες» της άλλης πλευράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v