Προειδοποίηση ΔΝΤ σε Αργεντινή: Οι αυξήσεις δαπανών θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα

Η Αργεντινή έχασε όλους τους στόχους που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ για την αξιολόγηση του Ιουνίου και ετοιμάζεται να χάσει και όλους τους στόχους για αυτήν του Σεπτεμβρίου.

Προειδοποίηση ΔΝΤ σε Αργεντινή: Οι αυξήσεις δαπανών θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα

Η αύξηση των δαπανών και οι γενναιόδωρες μειώσεις φόρων που έχει εφαρμόσει ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Σέρτζιο Μάσα, ο οποίος είναι επίσης και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο, αποτελούν νέο πισογύρισμα στην εκτέλεση του προγράμματος 44 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της χώρας της Λατινικής Αμερικής, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

«Τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα και οι ανακοινώσεις αυξάνουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αργεντινή» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη. «Η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη και πολύπλοκη» επισήμανε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δημόσια κριτική που άσκησε το Ταμείο υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Αργεντινής, του μεγαλύτερου στην ιστορία του Ταμείου. 

Κατά τη θητεία του Μάσα, η Αργεντινή έχασε όλους τους στόχους που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ για την αξιολόγηση του Ιουνίου και ετοιμάζεται να χάσει και  όλους τους στόχους για αυτήν του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v