Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η OpenAI θέλει να δημιουργήσει το «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης»

Kεντρικός ο ρόλος του πρώην σχεδιαστή της Apple, Τζον Άιβ, στην πρώτη συσκευή που φιλοδοξεί να λανσάρει η δημιουργός του ChatGpt.

Η OpenAI θέλει να δημιουργήσει το «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης»

Η OpenAΙ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον πρώην σχεδιαστή της Apple, Τζον Άιβ, και τον Μασαγιόσι Σον της SoftBank, για την κατασκευή του «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης» με χρηματοδότηση πάνω από $1 δισ. από τον ιαπωνικό κολοσσό. 

Ο Σαμ Άλτμαν, ο επικεφαλής της OpenAΙ, έχει επιλέξει την εταιρεία LoveFrom του Άιβ, την οποία ο σχεδιαστής δημιούργησε όταν έφυγε από την Apple το 2019, για την εξέλιξη της πρώτης συσκευή της OpenAi, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times. 

O Άλτμαν και ο Άιβ πραγματοποίησαν συναντήσεις στο στούντιο του σχεδιαστή στο Σαν Φρανσίσκο και αντάλλαξαν ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα νέο καταναλωτικό προϊόν το οποίο θα στηρίζεται στην τεχνολογία της OpenAI, σημείωσαν οι πηγές. 

Ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια πιο φυσική και φιλική εμπειρία αλληλεπίδρασης με την τεχνητή νοημοσύνη, με τον τρόπο που οι καινοτομίες του iPhone άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα κινητά και το ίντερνετ. 

Η διαδικασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο με πολλές ιδέες να έχουν πέσει στο τραπέζι, τόνισαν οι πηγές. 

Ο Σον, ο ιδρυτής και CEO της SoftBank, έχει συμμετάσχει επίσης σε κάποιες συζητήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v