Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Ο ΟΗΕ δεν τηρεί την ουδετερότητα στην Κύπρο

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση..

Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Ο ΟΗΕ δεν τηρεί την ουδετερότητα στην Κύπρο

Το Κυπριακό και η Λιβύη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την τρίωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας σήμερα 28/9, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε κατηγορούνται για μεροληπτική στάση τα Ηνωμένα Έθνη σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και τα καλεί να περιβάλουν τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης με έναν νομικό μανδύα, κατόπιν συνεννόησης με τις τουρκοκυπριακές αρχές». Επιπλέον τονίζεται για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής για την Κύπρο.

«Η στάση και οι δραστηριότητες διπλών προτύπων της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στην κυριαρχία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) και τις πιο βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες των Τουρκοκυπρίων είναι ασυμβίβαστες με την υποχρέωση αμεροληψίας και βλάπτουν τη φήμη της. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ότι προέκυψε για άλλη μια φορά η ανάγκη να τεθούν σε νομική βάση οι δραστηριότητες των ειρηνευτικών δυνάμεων στην «ΤΔΒΚ» μέσω γραπτής συμφωνίας με τις αρχές της «ΤΔΒΚ». Τονίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες» αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Όσον αφορά στη Λιβύη η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης αναφέρει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει στον φιλικό και αδελφικό λαό της Λιβύης, που περνά δύσκολες στιγμές, με ισορροπημένο και ισότιμο τρόπο σε ολόκληρη τη χώρα, και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ενότητας και της αλληλεγγύης στην χώρα διατηρώντας την αλληλεγγύη που διαμορφώθηκε μετά τη μεγάλη καταστροφή, σε επαφή με όλους τους φορείς».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v