Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VW: Στον πάγο το σχέδιο για νέο εργοστάσιο EV στη Γερμανία

Tα μοντέλα του πρότζεκτ Trinity, η ηλεκτρική βερσιόν του δημοφιλούς Golf και οι νέες Porsche θα παράγονται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, ώστε να εξοικονομηθούν €2 δισ. Αποφάσεις ενόψει του νέου πενταετούς σχεδιασμού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

VW: Στον πάγο το σχέδιο για νέο εργοστάσιο EV στη Γερμανία

Η Volkswagen εγκαταλείπει ένα σχέδιο 2 δισ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επιλέγοντας αντ' αυτού να κατασκευάσει το μοντέλο Trinity στο υφιστάμενο εργοστάσιό της στο Τσβικάου.

Η απόφαση είναι μέρος ευρύτερης κίνησης για την κατανομή της παραγωγής νέων ηλεκτρικών οχημάτων στις εγκαταστάσεις της, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παίρνει μέτρα για να ολοκληρώσει τον πενταετή κύκλο οικονομικού σχεδιασμού της που αναμένεται τον Νοέμβριο.

Το 20μελές εποπτικό συμβούλιο της VW ενέκρινε σήμερα τις αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για την κατασκευή της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης του δημοφιλούς μοντέλου Golf στο κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το εργοστάσιο στο Οσναμπρουκ θα συνεχίσει να συναρμολογεί σπορ αυτοκίνητα Porsche, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού μοντέλου, μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόφαση να ανατεθεί η παραγωγή Golf στο Βόλφσμπουργκ εντάσσεται  στο πλαίσιο μέτρων εξοικονόμησης που έχει ζητήσει ο διευθύνων σύμβουλος Ολιβερ Μπλουμ. Η υψηλή ζήτηση που αναμένεται για το μοντέλο ενισχύει την άποψη υπέρ της διατήρησης του προσωπικού σε υψηλά επίπεδα, καθώς ένα πακέτο για την ασφάλιση των εργαζομένων λήγει το 2029.

Η Volkswagen πρόκειται να κατασκευάσει μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων έως τα τέλη της δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v