Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Βυθίζονται σε χαμηλό 6μήνου οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων

Οι εγκρίσεις δανείων για αγορά σπιτιού μειώθηκαν σε 45.400 τον Αύγουστο, ενώ οι εγκρίσεις για επανυποθήκευση έχουν κατακρημνιστεί σε χαμηλό 11ετίας. Τα υψηλά επιτόκια απονευρώνουν την αγορά κατοικίας.

Βρετανία: Βυθίζονται σε χαμηλό 6μήνου οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στη Βρετανία έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, καθώς τα υψηλά επιτόκια απονευρώνουν την αγορά κατοικίας, γράφει ο Guardian.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε ότι οι εγκρίσεις δανείων για αγορά σπιτιού μειώθηκαν από 49.500 τον Ιούλιο σε 45.400 τον Αύγουστο.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό στεγαστικών δανείων που ενέκριναν οι τράπεζες από τον περασμένο Φεβρουάριο, δίνοντας επιπλέον ενδείξεις ότι οι 14 αυξήσεις επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2021 έχουν πλήξει τη ζήτηση.

Οι εγκρίσεις για επανυποθήκευση σημείωσαν επίσης σημαντική πτώση, από 39.300 τον Ιούλιο σε 25.000 τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2012, λέει η BOE.

Παράλληλα, ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι ο αριθμός των αγοραστών για πρώτη φορά στη Βρετανία έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο, ως αποτέλεσμα του άλματος στο κόστος των στεγαστικών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v