Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ εξετάζουν δάνειο-ρεκόρ $1 δισ. για ορυχείο λιθίου στη Νεβάδα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Lithium Americas διαπραγματεύονται τους όρους συμφωνίας που θα προβλέπει τη χρηματοδότηση περισσότερο από το ήμισυ του κόστους του ορυχείου Thacker Pass στη Νεβάδα,

Οι ΗΠΑ εξετάζουν δάνειο-ρεκόρ $1 δισ. για ορυχείο λιθίου στη Νεβάδα

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ βρίσκεται σε συνομιλίες για τη χορήγηση δανείου 1 δισ. δολαρίων στην εταιρεία που θα αναλάβει την εξόρυξη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου της χώρας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Lithium Americas διαπραγματεύονται τους όρους συμφωνίας που θα προβλέπει τη χρηματοδότηση περισσότερο από το ήμισυ του κόστους του ορυχείου Thacker Pass στη Νεβάδα, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.

Η μετοχή της Lithium Americas σημείωσε άνοδο έως και 9,5% την Παρασκευή. Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις αιτήσεις για χορήγηση δανείου. Η Lithium Americas με έδρα το Βανκούβερ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η δαπάνη, η οποία μπορεί να ξεπεράσει το όριο του 1 δισ. δολαρίων, θα είναι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει χορηγηθεί ποτέ σε εταιρεία εξόρυξης μέσω του Γραφείου Προγραμμάτων Δανείων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το έργο των 2,2 δισ. δολαρίων 500 μίλια (805 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χώρας για την παραγωγή του μετάλλου που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v