Νόμπελ Ιατρικής σε δύο ερευνητές που βοήθησαν τα εμβόλια Covid

Βραβεύθηκαν για τις εργασίες τους σχετικά με την τεχνολογία RNA. Οι ανακαλύψεις τους ήταν κρίσιμες για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων mRNA κατά της Covid-19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Νόμπελ Ιατρικής σε δύο ερευνητές που βοήθησαν τα εμβόλια Covid

Η Καταλίν Κάρικο και ο Ντρου Βάισμαν βραβεύονται με το Νόμπελ Ιατρικής για τις εργασίες τους σχετικά με την τεχνολογία RNA.

Οι ανακαλύψεις των δύο βραβευμένων με Νόμπελ ήταν κρίσιμες για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων mRNA κατά της Covid-19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Μέσω των πρωτοποριακών ευρημάτων τους, τα οποία άλλαξαν ριζικά την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το mRNA αλληλεπιδρά με το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οι βραβευθέντες συνέβαλαν στον πρωτοφανή ρυθμό ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία στη σύγχρονη εποχή.

Οι δύο νομπελίστες Ιατρικής 2023 ανακάλυψαν ότι το τροποποιημένο mRNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει την ενεργοποίηση των φλεγμονωδών αντιδράσεων και να αυξήσει την παραγωγή πρωτεϊνών, όταν το mRNA παραδίδεται στα κύτταρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v