Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση-μαχαίρι Β. Σόιμπλε για το μεταναστευτικό

Κατανοεί, όπως λέει «την οργή των Ιταλών για το γεγονός ότι η Γερμανία παρέχει κρατική χρηματοδότηση σε ΜΚΟ θαλάσσιας διάσωσης στη Μεσόγειο, που τους φέρνουν και στην Ευρώπη». Τι λέει για τα κοινωνικά επιδόματα σε αιτούντες άσυλο.

Παρέμβαση-μαχαίρι Β. Σόιμπλε για το μεταναστευτικό

Σε συνέντευξή του στην Zeit Online μετά από καιρό ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε παρεμβαίνει και παραθέτει τις απόψεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, δεδομένης της πίεσης που δέχεται η Γερμανία από τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, η χώρα θα πρέπει να μειώσει τα κοινωνικά επιδόματα που παρέχονται στους αιτούντες άσυλο.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε πια να αντέξουμε οικονομικά αυτή την πολιτική ασύλου» αναφέρει ο πρώην υπ. Οικονομικών και συνεχίζει: «Εάν προσφέρουμε ένα υψηλότερο επίπεδο κοινωνικών παροχών, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα προσπαθούν, όσο είναι δυνατόν, να έρχονται στη Γερμανία. Χρειαζόμαστε επομένως ένα ενιαίο, ευρωπαϊκό επίπεδο (κοινωνικών παροχών)».

Στην ίδια συνέντευξη ο Β. Σόιμπλε ασκεί επίσης κριτική στη νυν γερμανική συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Φιλελευθέρων για την χρηματοδότηση ΜΚΟ διάσωσης που ενεργούν στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει στην Zeit Online, κατανοεί «την οργή των Ιταλών για το γεγονός ότι η Γερμανία παρέχει κρατική χρηματοδότηση σε ΜΚΟ θαλάσσιας διάσωσης στη Μεσόγειο, που όχι μόνο σώζουν ζωές προσφύγων αλλά τους φέρνουν και στην Ευρώπη». Για τον Β. Σόιμπλε πρόκειται για μια στάση «που προσφέρει επιχειρήματα υπέρ της εγκληματικής δράσης των διακινητών».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v