Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον: Eπιμένει ότι τα επιτόκια μπορεί να φτάσουν στο 7%

Ο CEO της JP Morgan κάλεσε τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για άνοδο των επιτοκίων από τη Fed. Ο στασιμοπληθωρισμός το χειρότερο δυνατό σενάριο για την οικονομία.

Ντάιμον: Eπιμένει ότι τα επιτόκια μπορεί να φτάσουν στο 7%

Oι αγορές είναι υγιείς και η οικονομία είναι «οk» αλλά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, δήλωσε τη Δευτέρα στο Bloomberg ο CEO της JP Morgan, Τζέρεμι Ντάιμον.

Ο Nτάιμον προειδοποίησε ότι είναι εφικτό να φτάσουν τα επιτόκια της Fed στο 7% και κάλεσε τους επενδυτές να είναι προετοιμαστμένοι για αυτό.

Σε ερώτηση για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία και τις επιχειρήσεις ο Ντάιμον απάντησε ότι δεν ανησυχεί για την JP Morgan. 

Όσον αφορά την οικονομία, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Μπορεί να έχουμε ομαλή προσγείωση, μπορεί να έχουμε ήπια ύφεση, μπορεί να έχουμε βαριά ύφεση, τόνισε. Το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι ο στασιμοπληθωρισμός, υπογράμμισε.

Σε συνέντευξη του στους Times of India την περασμένη εβδομάδα, ο Ντάιμον είχε προειδοποιήσει ότι ο κόσμος μπορεί να μην είναι προετοιμασμένος για την άνοδο των επιτοκίων της Fed στο 7%.

«Εάν πρόκειται να έχουμε χαμηλότερους όγκους και υψηλότερα επιτόκια, θα υπάρχει άγχος στο σύστημα», δήλωσε ο Ντάιμον κατά την επίσκεψή του στη Βομβάη, για μια σύνοδο επενδυτών της JPMorgan. «Ο Γουόρεν Μπάφετ λέει ότι ανακαλύπτεις ποιος κολυμπά γυμνός όταν φύγει η παλίρροια. Αυτή θα είναι η παλίρροια που φεύγει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v