Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Playmobil: Περικοπή θέσεων εργασίας και μείωση πωλήσεων

Εναν χρόνο πριν κλείσει τα 50, η καταξιωμένη μάρκα παιχνιδιών προχωρά σε αναδιάρθρωση υπό το βάρος δομικών προβλημάτων και ισχυρού ανταγωνισμού. Υπό απόλυση το 17% των εργαζομένων, κυρίως στη Γερμανία.

Playmobil: Περικοπή θέσεων εργασίας και μείωση πωλήσεων

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα διάσημα πλαστικά παιχνίδια Playmobil ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το 17% των θέσεων εργασίας, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές στη Γερμανία, εξαιτίας μείωσης πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

«Ανακοινώνουμε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την κατάργηση 694 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025. Οι 369 απ' αυτές βρίσκονται στη Γερμανία», ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Horst Brandstätter, ιδιοκτησίας του οποίου είναι η μάρκα Playmobil.

Ο όμιλος επικαλείται τις «τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις» και την «παγκόσμια ύφεση» που προκάλεσε «η πανδημία του κορωνοϊού», με αποτέλεσμα την αναστάτωση στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, από την οποία ακόμη δεν έχει ανακάμψει. Οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες που προκλήθηκαν από την αναταραχή στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, αλλά και η αύξηση του κόστους παραγωγής επιδεινώθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο όμιλος Horst Brandstätter (από το όνομα του ιδρυτή του, που πέθανε το 2015) υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια υποχώρησε η κερδοφορία του. Κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε 2,8%, στα 736 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της Playmobil υποχώρησε 4,3%.

Λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και του πληθωρισμού, οι πωλήσεις δεν ήταν τόσο καλές όσο προβλεπόταν και οι παραγγελίες στην Playmobil μειώθηκαν.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη μικρή πόλη Τσίρντορφ της Βαυαρίας, αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από μεγάλους ομίλους κατασκευής παιχνιδιών, όπως είναι η δανέζικη εταιρία Lego και η αμερικανική Mattel, η οποία επωφελήθηκε από την απρόσμενη επιτυχία της ταινίας «Μπάρμπι».

Με την εν λόγω αναδιάρθρωση, η Horst Brandstätter διαβεβαιώνει ότι θα «εγγυηθεί» την ασφάλεια των υπόλοιπων θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ευρώπη.

Τα πλαστικά κουκλάκια της Playmobil κατασκευάζονται κυρίως στο εργοστάσιο του Ντιτενχόφεν, κοντά στη Νυρεμβέργη, και το 2024 θα κλείσουν μισό αιώνα ζωής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v