Mπαρ: Το μεγάλο ερώτημα για τη Fed είναι πόσο καιρό θα μείνουν ψηλά τα επιτόκια

Tο πιο σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το αν χρειάζεται μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων αλλά το για πόσο καιρό θα χρειαστεί να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε αρκούντως περιοριστικό επίπεδο για να επιτύχουμε τους στόχους μας, τόνισε ο Μάικλ Μπαρ.

Mπαρ: Το μεγάλο ερώτημα για τη Fed είναι πόσο καιρό θα μείνουν ψηλά τα επιτόκια

H μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Fed είναι το για πόσο καιρό θα κρατήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα ώστε να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Μάικλ Μπαρ. 

«Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το αν χρειάζεται μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων αλλά το για πόσο καιρό θα χρειαστεί να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε αρκούντως περιοριστικό επίπεδο για να επιτύχουμε τους στόχους μας» τόνισε ο Μπαρ σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη. 

«Αναμένω ότι θα περάσει κάποιος χρόνος» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Μπαρ επισήμανε ότι ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από την περασμένη χρονιά. Η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση έχει υποχωρήσει στο 4% από 9,1% το 2022. 

Ο Μπαρ σημείωσε ακόμα ότι ο αντίκτυπος της αύξησης του κόστους δανεισμού δεν έχει γίνει πλήρως αισθητός στην οικονομία. 

Την ίδια στιγμή, τόνισε, η αμερικανική οικονομία έχει επιδείξει αναπάντεχη ανθεκτικότητα και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ίσως αποφύγουν μια ύφεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v