A&F: Ερευνα κατά του πρώην CEO για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών

Ο Μάικ Τζέφρις, επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής επωνυμίας ρούχων Abercrombie & Fitch, κατηγορείται ότι διοργάνωνε πάρτι με όργια σε όλο τον κόσμο, κακοποιώντας σεξουαλικά νεαρούς ενήλικες.

A&F: Ερευνα κατά του πρώην CEO για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών

Κατηγορίες εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της για εκμετάλλευση ανδρών σε πάρτι σεξουαλικών οργίων σε όλο τον κόσμο ερευνά η αμερικανική επωνυμία ρούχων Abercrombie & Fitch (A&F).

Ερευνα του BBC διαπίστωσε ότι οργανωμένο δίκτυο χρησιμοποίησε έναν μεσάζοντα για να στρατολογήσει νεαρούς ενήλικες, κάποιοι εκ των οποίων ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις με τον Μάικ Τζέφρις, 79 ετών σήμερα, και τον 60χρονο σύντροφό του Μάθιου Σμιθ.

Η A&F, που διαχειρίζεται περίπου 850 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι έχει αναθέσει σε «εξωτερική δικηγορική εταιρεία τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας» σχετικά με τους ισχυρισμούς. Δήλωσε «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη» από τη φερόμενη συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η εταιρεία γνώριζε τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο Τζέφρις θεωρείται ο σύγχρονος ιδρυτής της εταιρείας με έδρα το Οχάιο, μετατρέποντάς την σε μεγάλο παίκτη λιανικής ένδυσης για εφήβους, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παραιτήθηκε το 2014 μετά από μείωση των πωλήσεων και αποχώρησε με πακέτο συνταξιοδότησης αξίας περίπου 25 εκατ. δολαρίων.

Το BBC ανέφερε ότι λίγο πριν από την αποχώρησή του, ένα συνταξιοδοτικό ταμείο που επένδυσε στην A&F προχώρησε σε νομικές κινήσεις υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε πληρώσει διακανονισμούς μετά από ισχυρισμούς για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του τότε διευθύνοντος συμβούλου.

Πηγή που μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας είπε ότι είχε δει εσωτερικά έγγραφα που περιγράφουν τις πληρωμές για εργαζόμενους που είχαν παραπονεθεί για τη συμπεριφορά του Τζέφρις. Η πηγή είπε ότι τα έγγραφα που είδε δεν αποκάλυπταν τη φύση των καταγγελιών.

Η A&F είπε ότι «δεν γνώριζε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση».

Η διετής έρευνα του BBC αποκάλυψε ισχυρισμούς ότι ο Τζέφρις εκμεταλλευόταν άνδρες για σεξ σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσε στα σπίτια του στη Νέα Υόρκη και σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, όπως σε Λονδίνο, Παρίσι, Βενετία και Μαρακές, μεταξύ 2009 και 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v