Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δείκτες φόβου» για ομόλογα λανσάρουν Cboe και S&P

Οι τέσσερις «πιστωτικοί δείκτες VIX» τους οποίους εξέλιξαν οι Cboe Global Markets και S&P Down Jones θα παρακολουθούν τις μηνιαίες προσδοκίες για τη μεταβλητότητα στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές για ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και υψηλών αποδόσεων.

«Δείκτες φόβου» για ομόλογα λανσάρουν Cboe και S&P

Ντεμπούτο θα κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα δείκτες μεταβλητότητας που θα είναι συνδεδεμένοι με τις αγορές αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρικών ομολόγων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τέσσερις «πιστωτικοί δείκτες VIX» τους οποίους εξέλιξαν οι Cboe Global Markets και S&P Down Jones θα παρακολουθούν τις μηνιαίες προσδοκίες για τη μεταβλητότητα στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές για ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και υψηλών αποδόσεων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να επαναληφθεί η επιτυχία του κλασικού δείκτη VIX, ο οποίος έφερε επανάσταση στις αγορές μετοχών και έχει γίνει γνωστός ως «δείκτης φόβου». Ο όγκος συναλλαγών σε δικαιώματα προαίρεσης που συνδέονται με τον δείκτη ετοιμάζεται να σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ φέτος. 

O Ντένις Ο'Κάλαχαν, αντιπρόεδρος του τμήματος εξέλιξης προϊόντων στη Cboe, δήλωσε ότι δοκιμές έδειξαν πως υπάρχει ισχυρή αρνητική συσχέτιση μεταξύ των νέων δεικτών και των τιμών στις πιστωτικές αγορές. 

«Συλλαμβάνει τις πιστωτικές κρίσεις με πολύ μεγαλύτερη ένταση από τον αυθεντικό δείκτη VIX ο οποίος δεν έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει τις πιστωτικές κρίσεις» τόνισε. «Αυτοί οι δείκτες θα αποτελούν ισχυρό σήμα για αντιστάθμιση κινδύνου» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v