Μπόστιτς: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγάλο διάστημα

Αν μειώσουμε πολύ σύντομα ή στείλουμε σήμα ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι, δεν θα φτάσουμε στο 2%, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Fed.

Μπόστιτς: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγάλο διάστημα

Η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για «μεγάλο χρονικό διάστημα» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Ράφαελ Μπόστιτς. 

«Δεν βιάζομαι να αυξήσουμε τα επιτόκια, αλλά ούτε και να τα μειώσουμε» υποστήριξε ο Μπόστιτς σε εκδήλωση στην Ατλάντα, αναφερόμενος στα επιτόκια της Fed. 

«Αν μειώσουμε πολύ σύντομα ή στείλουμε σήμα ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι, δεν θα φτάσουμε στο 2% και πρέπει να φτάσουμε στο 2%. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» σημείωσε. «Οπότε, θέλω να κρατήσουμε τα επιτόκια σταθερά. Πιστεύω ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε, για μεγάλο διάστημα» πρόσθεσε. 

«Έχουμε την πολυτέλεια να δείξουμε υπομονή εφόσον δεν μεταβληθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό» υπογράμμισε ο Μπόστιτς. «Οι έρευνες μας λένε ότι δεν συμβαίνει. Για αυτό είμαι πρόθυμος να είμαι υπομονετικός» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η πολιτική της Fed γίνεται πιο περιοριστική «καθώς υποχωρεί ο πληθωρισμός».

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πιέσουμε τόσο πολύ» επισήμανε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v