Ερντογάν κατά Δύσης: Καταδικάζουν την τρομοκρατία και παρέχουν άσυλο στους τρομοκράτες

Με αφορμή την επίθεση του PKK στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στη Δύση: «Αν οι δολοφόνοι δεν είχαν εξουδετερωθεί και είχαν διαφύγει, θα τους είχαν προστατέψει ως πολιτικούς πρόσφυγες».

Ερντογάν κατά Δύσης: Καταδικάζουν την τρομοκρατία και παρέχουν άσυλο στους τρομοκράτες

«Αν αυτοί οι δολοφόνοι δεν είχαν “εξουδετερωθεί” και είχαν διαφύγει με κάποιο τρόπο στο εξωτερικό, θα τους είχαν προστατέψει ως πολιτικούς πρόσφυγες και κάποιοι θα τους είχαν κορόνα στο κεφάλι τους», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή έξω από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στην Αγκυρα.

Με αφορμή το εν λόγω τρομοκρατικό χτύπημα, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε ομάδα προσκείμενη στο PKK, ο Τούρκος ηγέτης επέκρινε τις χώρες της Δύσης με την κατηγορία ότι εκείνες δεν ανταποκρίνονται, όπως και όσο θα έπρεπε, στις αντιτρομοκρατικές ανησυχίες της Τουρκίας.

«Κάποιοι φίλοι μας, που καταδικάζουν σήμερα την τρομοκρατική επίθεση, το πιο πιθανό είναι ότι δυστυχώς δεν θα ανταποκρίνονταν σ' ένα τουρκικό αίτημα για την έκδοση» αυτών των τρομοκρατών, δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Αγκυρα θέλει να δει να γίνονται συγκεκριμένα βήματα από τους φίλους της Τουρκίας που συμμερίζονται τον πόνο της.

«Η χώρα μας στοχοποιείται λόγω της γεωγραφικής της θέσης, καθώς βρίσκεται εν μέσω παγκόσμιων συγκρούσεων», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, καταγγέλλοντας την «προστασία που παρέχουν δυτικές χώρες, κάτω από τον μανδύα του πολιτικού πρόσφυγα, σε φυγόδικους οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία και συμμετέχουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αναφέροντας ότι «έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο και κάποια δικαστήρια».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v