Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε ρεκόρ ζέστης ο φετινός Σεπτέμβριος

Η θερμοκρασία ήταν περίπου 1,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, επίπεδο που είναι υψηλότερο από το συμβολικό σημείο των 1,5 βαθμών Κελσίου που είχε οριστεί ως όριο στη Συμφωνία του Παρισιού.

Εσπασε ρεκόρ ζέστης ο φετινός Σεπτέμβριος

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τον Σεπτέμβριο έσπασε ρεκόρ και μάλιστα με τόσο παράλογο περιθώριο που οι ειδικοί για το κλίμα αγωνίζονται να περιγράψουν το φαινόμενο.

«Αυτός ο μήνας ήταν  - κατά την επαγγελματική μου άποψη ως επιστήμονας του κλίματος - απολύτως απίστευτα τρελός», δήλωσε ο Zeke Hausfather, ερευνητής στο Berkeley Earth.

Ο Σεπτέμβριος  ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ μήνα, που σημειώθηκε το 2020, κατά 0,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με σύνολα δεδομένων που διατηρούνται από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της ΕΕ. Η ανωμαλία της θερμοκρασίας για τον μήνα ήταν περίπου 1,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, επίπεδο που είναι υψηλότερο από το συμβολικό σημείο των 1,5 βαθμών Κελσίου που είχε οριστεί ως όριο στη Συμφωνία του Παρισιού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v