Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ενίσχυση της ασφάλειας του διαστημικού τομέα

Στόχος της προκήρυξης για σύσταση Κέντρου Κοινοχρησίας και Ανάλυσης Διαστημικών Πληροφοριών είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων των μελών του, συμπεριλαμβανομένων μικρομεσαίων, νεοφυών, εταιρειών και μεγαλύτερων βιομηχανικών ομίλων.

ΕΕ: Ενίσχυση της ασφάλειας του διαστημικού τομέα

Η Κομισιόν, με την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA), δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύσταση του Κέντρου Κοινοχρησίας και Ανάλυσης Διαστημικών Πληροφοριών της ΕΕ και τη συμμετοχή σε αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2023 στη διαστημική στρατηγική της ΕΕ για την ασφάλεια και την άμυνα, στόχος του Κέντρου θα είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας του διαστημικού τομέα της ΕΕ μέσω της ευαισθητοποίησης και της ανάπτυξης των ικανοτήτων των μελών του, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων και μεγαλύτερων βιομηχανικών ομίλων.

Οι δημόσιοι φορείς που σχετίζονται με τον διαστημικό τομέα της ΕΕ καλούνται επίσης να στηρίξουν τη δημιουργία του Κέντρου Κοινοχρησίας και Ανάλυσης Διαστημικών Πληροφοριών της ΕΕ και να συμμετάσχουν σε αυτό.

Το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένας κόμβος ανταλλαγής πληροφοριών, μέσω του οποίου τα μέλη θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με συμβάντα ασφάλειας και μέτρα ανθεκτικότητας.

Το Κέντρο Κοινοχρησίας και Ανάλυσης Διαστημικών Πληροφοριών της ΕΕ θα συμπληρώσει το δίκτυο των τομεακών Κέντρων Κοινοχρησίας και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΕ.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή έως τις 31 Οκτωβρίου 2025, με πολλαπλές καταληκτικές ημερομηνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v