Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκρος: Προσπεράστε τις υπερτιμημένες μετοχές και ομόλογα

Ο Γκρος τόνισε ότι ούτε τα ομόλογα ούτε οι μετοχές είναι ελκυστικά, ακόμα και μετά τα πρόσφατα sell-off, γιατί ο πληθωρισμός δεν αφήνει περιθώρια στη Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Μπιλ Γκρος: Προσπεράστε τις υπερτιμημένες μετοχές και ομόλογα

Ο Μπιλ Γκρος, ιδρυτής και πρώην CIO της Pimco, δήλωσε ότι οι μετοχές είναι «ξεκάθαρα υπερτιμημένες» και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα πρέπει να υποχωρήσουν σημαντικά για να δικαιολογήσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις. 

Σε επενδυτικό outlook που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο Γκρος τόνισε ότι ούτε τα ομόλογα ούτε οι μετοχές είναι ελκυστικά, ακόμα και μετά τα πρόσφατα sell-off, γιατί ο πληθωρισμός δεν αφήνει περιθώρια στη Fed να μειώσει τα επιτόκια. 

«Θα προσπερνούσα τις μετοχές και τα ομόλογα όσονα φορά τις μελλοντικές συνολικές αποδόσεις» έγραψε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα ομόλογα «είναι καλύτερο ντιλ» από τις μετοχές σε μια οικονομική επιβράδυνση ή ύφεση. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γκρος ανέφερε ότι τα «καλύτερα στοιχήματα» είναι τo αρμπιτράζ σε συμφωνίες εξαγοράς και συγχώνευσης, δηλαδή η αγορά και η πώληση μετοχών εταιρειών για να εκμεταλλευτούν τις μεταβολές που θα επιφέρει στην τιμή μια εξαγορά ή συγχώνευση. 

Στις επιλογές του Γκρος είναι και οι τίτλοι υβριδικών εταιρικών οντοτήτων που αποκαλούνται Master Limited Partnerships. Oι MLPs διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, επικεντρώνονται σε φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο και το αέριο, και προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις και φορολογικά πλεονεκτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v