Σούνακ: Η Ευρώπη πρέπει να συσπειρωθεί ενάντια στους διακινητές μεταναστών

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στη θάλασσα, εκμεταλλευόμενοι από λαθρέμπορους, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις εγκληματικές συμμορίες να αποφασίζουν ποιος θα έρθει στις ακτές της Ευρώπης.

Σούνακ: Η Ευρώπη πρέπει να συσπειρωθεί ενάντια στους διακινητές μεταναστών

Ο Ρίσι Σούνακ και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα ηγηθούν συνομιλιών για την παράνομη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Γρανάδας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) προκειμένου να τονίσει την ανάγκη για πιο συντονισμένη δράση -συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών- για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων επιπέδων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Μιλώντας ενόψει της συνόδου κορυφής EPC, ο κ. Σούνακ δήλωσε: «Τα επίπεδα παράνομης μετανάστευσης στην ηπειρωτική Ευρώπη είναι τα υψηλότερα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Με χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν στη θάλασσα, εκμεταλλευόμενοι από λαθρέμπορους, η κατάσταση είναι τόσο ανήθικη όσο και μη βιώσιμη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις εγκληματικές συμμορίες να αποφασίζουν ποιος θα έρθει στις ακτές της Ευρώπης.

Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της απειλής από τον Πούτιν, την αντιμετώπιση των κινδύνων και των ευκαιριών της τεχνητής νοημοσύνης ή την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, υπάρχει δύναμη στην ενότητα.

Αυτά τα ζητήματα ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και απαιτούν δημιουργικές λύσεις σε όλη την Ευρώπη -αυτό θα συζητήσω με τους συναδέλφους μου ηγέτες στη σύνοδο κορυφής EPC στην Ισπανία σήμερα».

Η σημερινή συνάντηση της EPC πραγματοποιείται πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ αύριο στην ίδια πόλη.

«Η διάθεση για την παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ αλλάζει, με πολλούς ηγέτες της Ένωσης να λένε τώρα πολύ παρόμοια πράγματα με τον Ρίσι Σούνακ.  Θέλουν να μάθουν πώς η δράση του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφάλισε μια πτώση 20% [στις αφίξεις μικρών σκαφών στη Βρετανία] και θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό», είπε κυβερνητική πηγή στους Times.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v