Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

British Airways: Μισθολογικές αυξήσεις 13% στους πιλότους

Γράφονται οι τελευταίες γραμμές της συμφωνίας, μετά από διαπραγμάτευση μηνών. Ειδικές πρόνοιες ώστε να μην ξαναγίνει απεργία τουλάχιστον ως το 2027 και να μην επαναληφθεί το ταξιδιωτικό χάος του τελευταίου χρόνου.

British Airways: Μισθολογικές αυξήσεις 13% στους πιλότους

H British Airways, θυγατρική της International Airlines Group, βάζει τις τελευταίες πινελιές στην επερχόμενη μισθολογική συμφωνία με την ένωση πιλότων BALPA, που θα έχει διάρκεια τριάμισι ετών αποτρέποντας την προκήρυξη νέας απεργίας τουλάχιστον ως το 2027.

Η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης που διήρκεσε μήνες, γράφει ο Guardian, και τώρα απομένει να την υπερψηφίσουν τα μέλη του σωματείου. Βασίζεται στις αλλαγές στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας που έγιναν πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Ειδικότερα, στη βάση έτερης συμφωνίας του Αυγούστου με άλλους 24.000 υπαλλήλους, προβλέπεται αύξηση μισθού 13,1% σε περίοδο 18 μηνών. Το βάθος χρόνου παρέχεται καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιδιώκουν να μην ξαναγνωρίσουν το ταξιδιωτικό χάος του περασμένου καλοκαιριού, όταν δεν είχαν προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την επιβατική έκρηξη που επέφερε ο Covid-19, μετά τις περικοπές.

Οι πιλότοι της British Airways πραγματοποίησαν την πρώτη τους απεργία το 2019 και ακολούθησαν κι άλλες, με κύριο αίτημα την αύξηση των αμοιβών τους. Στο διάστημα αυτό ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις χιλιάδων επιβατών.

Η μητρική εταιρεία IAG ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα για το δεύτερο τρίμηνο, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του έτους η χωρητικότητα θα επιστρέψει στο 97% των προπανδημικών επιπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v