Βιλερουά (ΕΚΤ): Δεν δικαιολογείται νέα αύξηση επιτοκίων

Η νομισματική μας πολιτική θα έπρεπε τώρα να στοχεύει σε μια ομαλή προσγείωση για την ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, Βιλερουά ντε Γκαλό.

Βιλερουά (ΕΚΤ): Δεν δικαιολογείται νέα αύξηση επιτοκίων

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λόγοι που να δικαιολογούν περαιτέρω αύξηση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε στη Handelsblatt το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βιλερουά ντε Γκαλό.

Μετά τη δέκατη διαδοχική αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκαν «καλά» στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ σημειώθηκε απότομη άνοδος στο μακροχρόνιο κόστος δανεισμού το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «υπερβολική», τόνισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης. 

«Σήμερα, πιστεύω ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μια περαιτέρω αύξηση στα επιτόκια της ΕΚΤ» σημείωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα. «Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κορυφή των επιτοκίων. Αντίθετα θα έπρεπε να μιλάμε τώρα για ένα υψίπεδο και θα μείνουμε σε αυτό το υψίπεδο για όσο καιρό χρειαστεί» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με το χειρότερο δυνατό σενάριο της απότομης προσγείωσης που πολύ φοβούνταν τον περασμένο χειμώνα» υπογράμμισε ο Βιλερουά. «Πιστεύω ότι η νομισματική μας πολιτική θα έπρεπε τώρα να στοχεύει σε μια ομαλή προσγείωση για την ευρωζώνη. Θα ξεπεράσουμε τον πληθωρισμό και πιθανότατα θα το κάνουμε αυτό χωρίς ύφεση» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v