Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Επιβεβλημένες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία εάν η χώρα θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Επιβεβλημένες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία

H Γερμανία πρέπει να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεδομένων των σημερινών αντίθετων οικονομικών ανέμων που πνέουν στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στο CNBC.

«Αν κοιτάξετε τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η Γερμανία, αυτές αφορούν την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών. Και φυσικά, όπως κάθε άλλη χώρα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες σε αυτόν τον πιο αβέβαιο κόσμο με χαμηλές προοπτικές ανάπτυξης», τόνισε η Γκεοργκίεβα. 

Τα σχόλια έρχονται εν μέσω συζητήσεων για το εάν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι και πάλι ο «μεγάλος ασθενής της Ευρώπης», με τη Γερμανία να αναμένεται να είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που θα συρρικνωθεί το 2023.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία εάν η χώρα θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα.

«Για τη Γερμανία, είναι πολύ ορατή η ανάγκη αναδιάρθρωσης του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για αυτήν την οικονομία του αύριο», είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v