Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΜW: Οι δασμοί στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ

Η αντίδραση, σαν μπούμερανγκ, μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτό που φαντάζεται κανείς, προειδοποίησε ο CFO της BMW.

ΒΜW: Οι δασμοί στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα που εξάγονται στην Ευρώπη μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, δήλωσε ο CFO της BMW την Παρασκευή, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξει ισχυρή αντίδραση από το Πεκίνο. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γουόλτερ Μερτλ δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ της επιβολής τιμωρητικών δασμών, λέγοντας ότι η έρευνα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα. 

«Η αντίδραση, σαν μπούμερανγκ, μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτό που φαντάζεται κανείς» σημείωσε, αναφερόμενος σε πιθανά αντίποινα της Κίνας σε Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. 

H Kίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις τρεις κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η BMW εξάγει το iX3 από την Κίνα στην Ευρώπη και από του χρόνου θα εξάγει και το Mini, καθιστώντας την ευάλωτη σε πιθανούς δασμούς της Ε.Ε. στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα καθώς και σε πιθανά αντίποινα από την Κίνα, που θα πλήξουν τις πωλήσεις της στη χώρα. 

Ενώ το 90% των οχημάτων της BMW που πωλούνται στην Κίνα παράγονται τοπικά, κάποια υλικά μεταφέρονται από την Ευρώπη στην Κίνα, τόνισε ο Μερτλ. 

Η Κίνα έχει καταδικάσει την έρευνα της Ε.Ε., η οποία ξεκίνησε επίσημα την Πέμπτη, ως αντίθετη με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v